De Betteld heeft een lange familiegeschiedenis. Wat ooit een veehouderij op het platteland van Zelhem was, is in 1972 een boerencamping geworden. Het begin van de Betteld! Huidige eigenaar, Gerhard Hobelman is de camping gestart. De boerencamping groeide in de loop der jaren steeds verder uit tot een grotere camping en later vakantiepark. Met bij 500 plekken en 21 hectare is de Betteld Zelhem het grootste christelijke vakantiepark van ons land. De christelijke identiteit zie je sterk terug in de idealen, bijbelstudie en conferenties die er worden georganiseerd.

2012

In 2012 groeide de Betteld en kwam er voor het eerst een vestiging bij: een mooie groepsaccommodatie in Amerongen. Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug kun je hier met grote, maar ook kleine groepen terecht. In de omgeving kun je de natuur in en daar leuke spellen doen met je groep.

de Betteld Groep
De Betteld Groep locaties Cadzand

2013

Een jaar later, in 2013, nam de Betteld Group een kleine camping in het Zeeuws-Vlaamse Cadzand-Bad over. De zoon van Gerhard, Bas Hobelman runde dit park samen met zijn vrouw Veronique. In maart 2022 is deze vestiging verkocht.

2014

In 2014 was daar de vierde locatie: een prachtig conferentiecentrum in Doorn. Deze locatie werd voorheen verhuurd door ‘t Zoeklicht. Doorn ligt niet ver van Amerongen vandaan en ligt dan ook midden in de Utrechtse Heuvelrug. Het is een prachtig landhuis met meerdere zalen en hotelkamers waar conferenties worden gehouden en georganiseerd. Sinds 2023 is deze vestiging geen onderdeel meer van de Betteld Group.

Conferenties locaties Doorn
Gebouw de Betteld groep locaties Belgie

2020

Begin 2020 kwam daar de eerste buitenlandse vestiging: De Betteld Limauges. Deze grote groepsaccommodatie ligt een half uurtje rijden van Brussel af en ligt net in het Franstalige gedeelte van België. Het is een grote groepsaccommodatie waar al meer dan 80 jaar kampen worden georganiseerd voor kerken en scholen.

2023

In de zomer van 2023 draaide Betteld Zweden haar eerste seizoen. Deze kleine camping aan een mooi Zweeds meertje, is de rust zelve. Voorheen was dit Oase Stora Camping.