De Betteld


De Betteld is een groep accommodaties met op dit moment vestigingen in Zelhem, Amerongen, Doorn en Cadzand Bad. Het doel van de Betteld-groep is om vakanties en conferenties te bieden met een geestelijke meerwaarde. Zelhem is al gefinancierd met particulier geld en vanaf 2017 gaan we ook onze andere projecten financieren met particuliere participaties. Leest u a.u.b. de pdf brochure, klik daarvoor op de link hieronder.

Meer informatie

Huidig financieel klimaatDe exploitaties van alle vier de vestigingen zijn positief. Op dit moment zijn er geen financiële spanningen. Sinds het instorten van de internetbel, de bankencrisis en de eurocrisis is er veel veranderd in het financieel klimaat. Banken zijn uiterst terughoudend en ondernemen lukt niet echt meer met het huidige bankenklimaat. Daarom wil de Betteld mensen uitnodigen om financieel te participeren in de Betteld-groep. Als dat lukt, betalen we de bestaande schulden af en heffen de bancaire hypothecaire inschrijvingen op. Zelhem heeft subsidie gekregen voor zo’n 1500 zonnepanelen en moet dat voorfinancieren. Betteld Cadzand Bad gaat starten met projectontwikkeling met gebruikmaking van negen hectare grond vlak bij het strand. Tot slot zou het kunnen dat er in de toekomst meer vestigingen bijkomen waarvoor ook kapitaal nodig is.

Nieuwe structuurAls we voldoende inschrijvingen hebben voor participaties, dan richten we een stichting op genaamd “Participatie De Betteld-groep”. Deze stichting vestigt hypotheek op de betrokken gronden en gebouwen van De Betteld-groep. Als onderlegger komen er taxaties. De stichting krijgt een bestuur en deze draagt zorg voor alle administratie en financiële en juridische zaken. Om dit goed op te zetten hebben we contact gezocht met Cor Verkade. Hij staat geestelijk achter het werk van De Betteld-groep en heeft alle expertise in huis om dit project goed op te zetten en te begeleiden.

Meer informatie

Contact

Gerhard Hobelman
Tel: 0314-627200
Email: gerhard@betteld.nl


De Betteld - Christelijke vakanties & conferenties Folders De Betteld participatie